De coöperatie in Veenendaal- De Klomp # 6.152 van 365

Als je vanuit het station Veenendaal-De Klomp komt,  zie je dit mooie industriële gebouw. Het is van de coöperatieve aankoopvereniging ‘De Klomp en omstreken”.  Er was een graanmaalderij in het gebouw gevestigd. Nu zit er een bedrijf in sierbestrating in de oude fabriek.

De Klomp is onderdeel van de gemeente Ede en ligt in de provincie Gelderland. De Klomp ligt echter tegen de Utrechtse plaats Veenendaal aan.  Er wonen ongeveer 600 mensen in De Klomp. De spoorlijn tussen Arnhem en  Utrecht loopt er langs en De Klomp heeft daardoor een intercity en een stoptreinverbinding. Heel luxe voor zo’n kleine woonkern.

Het gebouw is een gemeentelijk monument.

Op www.facebook.com/eenskuhwak plaats ik nog wat pixels van het gebouw.

Hier is De Klomp ook bekend om: https://www.gelderlander.nl/ede/nog-steeds-stroom-aan-boetes-bij-tunneltje-de-klomp~a4369f65/

Groetjes Kuh Wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.