Mijnleven 2/358

Huishoudbeurs 2019 Ik kon het mij die drukte van toen nog goed herinneren, heel lang geleden met familie of vriendinneneen dagje slenteren en met overvolle tassen terug naar huis. 'Ik koop niets,' ik ga kijken...duhuuuu....het bestaat gewoon  weg niet dat je dat lukt. De laatste keer kan voor mij meer dan 20 jaar geleden zijn misschien wel bijna 30, ik heb geen idee.  Deze keer werd ik uitgenodigd om mee te gaan en dat koste mij niets dan mijn energie, mijn grens overgaan en de pijn, het is het mij waard geweest, want het is echt nog steeds leuk! De huishoudbeurs bestaat al sinds de jaren 50 van de 19e eeuw. Van oudsher trekt dit evenement vooral vrouwen. Ook dit jaar worden bij de beurs in de Amsterdamse RAI weer tienduizenden (vrouwelijke) bezoekers verwacht vanuit heel Nederland en omstreken. Deze beurs duurt nog tot en met zondag 24 februari 2019.  Huishoudbeurs was altijd al een vrouwenfeest  Je vindt er alles over mode, verzorging, wonen, vrijetijd en culinair. Samen met een vriendin shoppen en uitproberen bij 400 ‘winkels’ onder één dak, dat is toch lachen.  Kun je deelnemen aan één van de workshops en proef je de vele hapjes en drankjes. En niet te vergeten… profiteer van de geweldige beursaanbiedingen! Ik pas vóór dat laatste! Ik bekeek vooral veel mensen, wat een drukte in de verschillende hallen en genoot vooral van dat moment dat ik even alleen rond kon lopen en zij op mij moesten wachten. Ook genoot ik van het koffie drinken met mijn collega terwijl de anderen verder gingen shoppen, daarbij ook één vers waldkornbroodje met eiersalade gegeten en later at ik nog een frietje met één van Dobben kroket.  Ook weet ik dat ik lang niet alles gezien kan hebben. Geen 'plein der lusten' bezocht en niet de hal met al dat Asian Streetfood. Zelfs niet alles van de hallen waar ik dan wel doorheen geslenterd ben. Dat doe je dus de hele de dag, slenteren en wachten op elkaar, het enige nadeel van in een groep naar deze beurs gaan, vind ik. De 9 maanden beurs  De 9 maanden beurs heb ik wel gezien, want wij hadden een baby van 11 mnd bij en een zwangere van 25 weken. Op nieuw kon ik genieten van al dat moois en zoveel dikke buikjes in een hal, dat is té grappig. En wat is er in die jaren een hoop veranderd op dit gebied. Het foodcourt ofwel 'de vreet hal'  Met alles wat je maar wil. Dunkin Donuts, Asion Streetfood, Heineken alcoholvrij bier, Hemaworst, een wijntheater waar je allemaal winetastings kan doen...Hier kon ik uren blijven zitten, maar ik verkoos ervoor om in de 18+ zone in de lange rij aan te sluiten, met bewegende heupen op feestmuziek in afwachting van dat ijsje met 5% alcohol, hmmmm wat was dat verfrissend lekker en voor herhaling vatbaar. De zoenen Iedereen die mij goed kent weet dat ik meer van de hartige ben, dan van de zoetigheid al kon ik deze zoen niet weerstaan en mijn collega lust geen witte chocola, zij kreeg hem om te proeven en had deze zoen weg gegooid. Ik nam hem in ontvangst, groot met bovenop rose en witte muisjes en een heerlijke witte vulling, zoals bij de allerbekenste zoen van toen. HET WAS VER-RUK-KE-LIJK!  De vintage winkeltjes  Natuurlijk houd ik van winkelen. En ik houd nog meer van vintage. Dus was dit gehele gebied écht voor mij gemaakt. Snuffelen terwijl de rest druk met andere dingen waren. Er was véél, en van álles. Die ovenschalen , zó leuk. Zegt mijn collega," dan koop je die tóch." "Om in de kast te zetten naast die witte," antwoordde ik haar. Nee, ik geniet van wat ik zie en maak een foto voor in mijn story op Insta, ook leuk. Wél kocht ik instap sneakers voor weinig, dan kon ik mijn gevoerde winterlaarzen in de tas dóen en mijn poezelige gevoelige voetjes wat vrijheid geven. Wat is het warm in die hal. Kortom te veel om te delen en heen en terug deden wij met de trein, super relaxed reizen en goed te dóen! Misschien tot volgend jaar, liefs Ursula
Huishoudbeurs 2019
Ik kon het mij die drukte van toen nog goed herinneren, heel lang geleden met familie of vriendinneneen dagje slenteren en met overvolle tassen terug naar huis. ‘Ik koop niets,’ ik ga kijken…duhuuuu….het bestaat gewoon weg niet dat je dat lukt. De laatste keer kan voor mij meer dan 20 jaar geleden zijn misschien wel bijna 30, ik heb geen idee.
Deze keer werd ik uitgenodigd om mee te gaan en dat koste mij niets dan mijn energie, mijn grens overgaan en de pijn, het is het mij waard geweest, want het is echt nog steeds leuk!
De huishoudbeurs bestaat al sinds de jaren 50 van de 19e eeuw. Van oudsher trekt dit evenement vooral vrouwen. Ook dit jaar worden bij de beurs in de Amsterdamse RAI weer tienduizenden (vrouwelijke) bezoekers verwacht vanuit heel Nederland en omstreken. Deze beurs duurt nog tot en met zondag 24 februari 2019.
Huishoudbeurs was altijd al een vrouwenfeest
Je vindt er alles over mode, verzorging, wonen, vrijetijd en culinair. Samen met een vriendin shoppen en uitproberen bij 400 ‘winkels’ onder één dak, dat is toch lachen.
Kun je deelnemen aan één van de workshops en proef je de vele hapjes en drankjes. En niet te vergeten… profiteer van de geweldige beursaanbiedingen! Ik pas vóór dat laatste!
Ik bekeek vooral veel mensen, wat een drukte in de verschillende hallen en genoot vooral van dat moment dat ik even alleen rond kon lopen en zij op mij moesten wachten. Ook genoot ik van het koffie drinken met mijn collega terwijl de anderen verder gingen shoppen, daarbij ook één vers waldkornbroodje met eiersalade gegeten en later at ik nog een frietje met één van Dobben kroket.
Ook weet ik dat ik lang niet alles gezien kan hebben. Geen ‘plein der lusten’ bezocht en niet de hal met al dat Asian Streetfood. Zelfs niet alles van de hallen waar ik dan wel doorheen geslenterd ben. Dat doe je dus de hele de dag, slenteren en wachten op elkaar, het enige nadeel van in een groep naar deze beurs gaan, vind ik.
De 9 maanden beurs
De 9 maanden beurs heb ik wel gezien, want wij hadden een baby van 11 mnd bij en een zwangere van 25 weken. Op nieuw kon ik genieten van al dat moois en zoveel dikke buikjes in een hal, dat is té grappig. En wat is er in die jaren een hoop veranderd op dit gebied.
Het foodcourt ofwel ‘de vreet hal’
Met alles wat je maar wil. Dunkin Donuts, Asion Streetfood, Heineken alcoholvrij bier, Hemaworst, een wijntheater waar je allemaal winetastings kan doen…Hier kon ik uren blijven zitten, maar ik verkoos ervoor om in de 18+ zone in de lange rij aan te sluiten, met bewegende heupen op feestmuziek in afwachting van dat ijsje met 5% alcohol, hmmmm wat was dat verfrissend lekker en voor herhaling vatbaar.
De zoenen
Iedereen die mij goed kent weet dat ik meer van de hartige ben, dan van de zoetigheid al kon ik deze zoen niet weerstaan en mijn collega lust geen witte chocola, zij kreeg hem om te proeven en had deze zoen weg gegooid. Ik nam hem in ontvangst, groot met bovenop rose en witte muisjes en een heerlijke witte vulling, zoals bij de allerbekenste zoen van toen. HET WAS VER-RUK-KE-LIJK!
De vintage winkeltjes
Natuurlijk houd ik van winkelen. En ik houd nog meer van vintage. Dus was dit gehele gebied écht voor mij gemaakt. Snuffelen terwijl de rest druk met andere dingen waren. Er was véél, en van álles. Die ovenschalen , zó leuk. Zegt mijn collega,” dan koop je die tóch.” “Om in de kast te zetten naast die witte,” antwoordde ik haar. Nee, ik geniet van wat ik zie en maak een foto voor in mijn story op Insta, ook leuk. Wél kocht ik instap sneakers voor weinig, dan kon ik mijn gevoerde winterlaarzen in de tas dóen en mijn poezelige gevoelige voetjes wat vrijheid geven. Wat is het warm in die hal.
Kortom te veel om te delen en heen en terug deden wij met de trein, super relaxed reizen en goed te dóen!
Misschien tot volgend jaar, liefs Ursula0

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

0

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.