Dag 13 Mijnleven

Ezeltherapie Wordt ook wel Asinotherapie genoemd is een vorm van therapie waarbij ezels worden ingezet. Deze ezeltherapie is in eerste instantie voor mensen met autisme of een andere (verstandelijke) beperking, maar is ook geschikt voor een ieder die een bijzondere ervaring met een ezel en zichzelf wil hebben. Omgaan met ezels is namelijk een wel heel bijzondere manier om weer helemaal tot jezelf te komen. Zeker als je affiniteit hebt met dieren en het buitenleven. Heerlijk knuffelen, pure ontspanning voor ezel en mens. De ezel heeft een eigen-wijsheid, totaal anders dan de koppigheid die hem vaak wordt toegeschreven. De ezel maakt zijn eigen afwegingen op basis van zijn intuitie. Hij stelt zich open en kwetsbaar op en is daarom uitermate geschikt om ingezet te worden bij het werken met kinderen en volwassenen die behoefte hebben aan warmte, troost, verbondenheid, plezier en ontspanning. Ik leerde en ervaarde dit allemaal tijdens mijn dagen dat ik bezig was met de ezels, de verzorging, de bezigheden rondom de ezels zoals stal- en weide en door de wandelingen met een ezel, alleen of in groepsverband. Ik leerde hun taal te begrijpen en zo groeide de band. Ezels zijn bijzonder trouw! Voor mij is dit nog meer mogelijk gemaakt bij minicamping de groenstraat in mijn woonplaats te Dongen, daar verzorgen manlief en ik sinds 2012 hun ezels, Pixie en Pery. Grover hebben we los moeten laten in november 2017, hij was chronisch hoefbevangen en lijdde erg veel pijn. Het werken met ezels heeft onderstaande effecten: Verlaging van hartslag, bloeddruk en kalmerende werking. Stimuleert de zintuigen en geestelijke capaciteiten zoals het geheugen en communicatieve vaardigheden. Stimuleert (vooral bij kinderen) de ontwikkeling van het inlevingsvermogen in anderen. Heeft een positief effect op het gevoel van eigenwaarde: een dier is niet (ver)oordelend. Een dier helpt mensen zich te concentreren. Bevordert de openheid van mensen ten aanzien van hun omgeving (zieke mensen en mensen met een lage eigendunk zijn vaak sterk in zichzelf gekeerd). Zorgt voor aangenaam tijdverdrijf (even niet met de eigen zorgen bezig zijn). Stimuleert beweging, het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen, balans en mobiliteit.    Het heeft mijn leven enorm verrijkt mede door de energie die ik van hen krijg.
Ezeltherapie
Wordt ook wel Asinotherapie genoemd is een vorm van therapie waarbij ezels worden ingezet. Deze ezeltherapie is in eerste instantie voor mensen met autisme of een andere (verstandelijke) beperking, maar is ook geschikt voor een ieder die een bijzondere ervaring met een ezel en zichzelf wil hebben. Omgaan met ezels is namelijk een wel heel bijzondere manier om weer helemaal tot jezelf te komen. Zeker als je affiniteit hebt met dieren en het buitenleven.
Heerlijk knuffelen, pure ontspanning voor ezel en mens.
De ezel heeft een eigen-wijsheid, totaal anders dan de koppigheid die hem vaak wordt toegeschreven. De ezel maakt zijn eigen afwegingen op basis van zijn intuitie. Hij stelt zich open en kwetsbaar op en is daarom uitermate geschikt om ingezet te worden bij het werken met kinderen en volwassenen die behoefte hebben aan warmte, troost, verbondenheid, plezier en ontspanning. Ik leerde en ervaarde dit allemaal tijdens mijn dagen dat ik bezig was met de ezels, de verzorging, de bezigheden rondom de ezels zoals stal- en weide en door de wandelingen met een ezel, alleen of in groepsverband. Ik leerde hun taal te begrijpen en zo groeide de band. Ezels zijn bijzonder trouw!
Voor mij is dit nog meer mogelijk gemaakt bij minicamping de groenstraat in mijn woonplaats te Dongen, daar verzorgen manlief en ik sinds 2012 hun ezels, Pixie en Pery. Grover hebben we los moeten laten in november 2017, hij was chronisch hoefbevangen en lijdde erg veel pijn.
Het werken met ezels heeft onderstaande effecten:
Verlaging van hartslag, bloeddruk en kalmerende werking.
Stimuleert de zintuigen en geestelijke capaciteiten zoals het geheugen en communicatieve vaardigheden.
Stimuleert (vooral bij kinderen) de ontwikkeling van het inlevingsvermogen in anderen.
Heeft een positief effect op het gevoel van eigenwaarde: een dier is niet (ver)oordelend.
Een dier helpt mensen zich te concentreren.
Bevordert de openheid van mensen ten aanzien van hun omgeving (zieke mensen en mensen met een lage eigendunk zijn vaak sterk in zichzelf gekeerd).
Zorgt voor aangenaam tijdverdrijf (even niet met de eigen zorgen bezig zijn).
Stimuleert beweging, het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen, balans en mobiliteit.
Het heeft mijn leven enorm verrijkt mede door de energie die ik van hen krijg.2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.