Boerenfamilie in Oudewater # 6.190 van 365

Dit gezellige bronzen beeld staat sinds 1977 op de markt in Oudewater.

Het beeld stelt personages uit boeken van Herman de Man ( 1898 – 1946) voor.  Hij was een Nederlandse schrijver die vooral streekromans schreef. Een deel van zijn jeugd heeft hij in Oudewater doorgebracht.

Het boerengezin is gemaakt door Ineke van Dijk ( 1940), een Nderlandse beeldhouwster. Werk van haar staat over de hele wereld.  Op http://www.inekevandijk.eu/ is meer van haar te zien.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.