Elzentbrug in Eindhoven # 6.201 van 365

Vandaag laat ik u een mooie brug uit Eindhoven zien. De binnenstad van Eindhoven vind ik niet zo bijzonder met al die winkels en hoogbouw, maar daar net buiten is veel moois te vinden.  Zoals rivier de Dommel en deze brug.

Rivier de Dommel loopt vanaf Belgisch Limburg naar ’s Hertogenbosch. De Dommel is ongeveer 120 kilometer lang. In Eindhoven is de Dommel niet erg breed, daar is het meer een beek.

De brug is in 1930 gebouwd door de gemeentewerken van Eindhoven.  De naam Elzentbrug verwijst naar de villawijk Elzent waar de brug aan grenst.  Die wijk is omstreeks 1920 gebouwd naar een ontwerp van de architrectt Cuypers. Er kwam vooral hoger personeel van Philips te wonen.   Elzent verwijst  weer naar de boom els. Die groeide vroeger veel langs de Dommel.

De Elzentbrug is sinds 2002 een rijksmonument.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de brug en De Dommel.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.