Heilge Hart beeld in Eindhoven # 6.204 van 365

Bij de Sint Joriskerk, waar ik u gisteren over vertelde, staat dit grote bronzen beeld.

Het beeld is gemaakt door Albert Termate ( 1887 – 1978), een Belgisch-Nederlandse beeldhouwer. Hij heeft heel veel beelden gemaakt, vooral borstbeelden en religieuze beelden.  Werk van hem staat in veel musea in Nederland.

Het beeld is Eindhoven is een geschenk van de parochianen van de Sint Joriskerk aan hun pastoor en priester Laurentius Josephus Dijkmans (1851-1937). Deze man was altijd in alle stilte druk voor zijn parochie. In 1936 was hij 60 jaar priester en in 1937 was hij 40 jaar pastoor. Hij kreeg van zijn parochianen dit Heilige Hart beeld. Helaas heeft dhr Dijkmans de onthulling van het monument niet meer meegemaakt. Hij was toen net overleden.

Het Heilige hart beeld stelt Jezus voor die als goede herder waakt over zijn schapen.  Om het beeld staat een lage gemetselde muur. Op de hoeken van die muur zijn bronzen lammeren te zien.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van het beeld.

Groetjes Kuh Wak

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.