Kasteel Hernen # 6.207 van 365

Hernen is een klein plaatsje in de gemeente Wijchen ( onder Nijmegen), in de buurt van de Maas. Er wonen nog geen 1000 inwoners in Hernen.

Kasteel Hernen is ergens in het midden van de 14e eeuw gebouwd. Het is het best bewaard gebleven kasteel van Nederland. Dit komt omdat het al sinds de 17e eeuw niet meer bewoond werd en het kasteel is ook nooit belegerd geweest in haar geschiedenis. Dat scheelt een hoop schade en verbouwingen.

In 1940 kwam het kasteel in het bezit van een voorloper van het Geldersch Landschap en Kastelen.  Sinds 1971 is het een rijksmonument.

Het wordt nu beheert door stichting het Geldersch Landschap en Kastelen. Zij beheren veel landgoederen in de provincie Gelderland. Ik ben er donateur van.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van het kasteel. Nu alleen van de buitenkant. Als ik er later nog een keer heen ga, krijgt u ook pixels van de binnenkant te zien.  U kunt ook besluiten om het kasteel zelf te gaan bekijken. Zie dan  https://hernen.glk.nl/alles-over-kasteel-hernen/openingstijden-entree/voor alle bezoekersinformatie. Met een museumjaarkaart kunt u er gratis naar binnen. En met Pasen is het kasteel ook op maandag open.

Voor de liefhebbers is het misschien nog leuk om te weten dat er ook getrouwd kan worden in het kasteel.

De oudere televisiekijkers onde rons, kunnen het kasteel nog herkennen van de tv serie Floris.

Groetjes Kuh wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.