Stadspomp voor de Custerie in Batenburg # 6.214 van 365

Snapt u het nog?

In Batenburg staan heel veel mooie witgepleisterde huizen. Het geheel is een beschermd stadsgezicht. En er was op dit 1 pleintje ook een mooie waterpomp.  De waterpomp is tot 1958 in gebruik geweest. Toen werd er een waterleiding aangelegd en hadden de mensen de pomp niet meer nodig. Ze misten echter wel hun praatjes bij de pomp, vandaar dat de gemeente de pomp heeft gerestaureerd in plaats van gesloopt.

De Custerie was vroeger school ( 1550 en 1835) en kosterswoning. De koster was toen ook leraar. De kosterij is deels uit de 17e eeuw en de achterkant ( vroeger een stal) is uit de 19e eeuw.  De kosterij is een rijksmonument.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de pomp en de Custerie

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.