Omhoog wijzend teken in Wijchen # 6.231 van 365

Dit kleurige kunstwerk staat vlakbij het station van Wijchen. Het stalen geheel is in 1989 gemaakt door de kunstenaar Erzsike Mári.

Het beeld bestaat uit 3 driekhoeken die in een cirkel bij elkaar zijn geplaatst. De rechte zijden staan met de rug naar elkaar toe. De driehoeken zijn beschilderd in de primaire kleuren rood, blauw en geel. Door de weerkaatsing van het zonlicht ontstaan er allerlei kleurschakeringen. Daardoor krijg je het idee dat er niet alleen primaire kleuren zijn gebruikt. En dat is de bedoeling ook. Vrijwel iedereen weet dat rood, geel en blauw de primaire kleuren zijn waarmee je elke andere kleur kan maken die je wilt.

Erzsike Mári is in 1945 geboren in Hongarije en ze kwam in 1971 naar Nederland. Ze woont en werkt in Arnhem. Werk van haar staat ook op de universiteitscampus in Wageningen. Ook die beelden zijn van staal en in de primaire kleuren.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog een pixel van het werk in Wijchen en, omdat ik ze toch in mijn verzameling heb, ook van het beeld in Wageningen.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.