op de fiets 231/365

Om half acht in de ochtend fiets ik naar mijn werk. Het eerste stukje is nog wat druk, op een gegeven moment sla ik af en kom op een mooi pad terecht. Veel groen, ik hoor de vogels fluiten en alle kleuren lijken een stuk helderder. Aan het eind van het pad zie ik de schapen. met een beetje geluk zie ik ze samen met de schapen herder/hoeder [ hoe heet zo iemand?] lopen. Dat is een leuk gezicht en de herder is een aantrekkelijk man. Dan fiets ik over het Wantij, een kleine brug over, het water spiegelt mooi en soms vaart er een bootje of een kano.

Dan fiets ik langs de golfbaan. Niemand is daar op de tuinman of onderhoudsman na. Er fietst daar bijna niemand zo vroeg. Ik fiets op mijn gemak en het is bijna meditatief te noemen. Helaas komt er dan een stuk langs de vuilnisverbranding en andere chemische bedrijven. Het is nog steeds fietspad, waar ik uit moet kijken voor uitrijdende vrachtwagens. Nog steeds groen en fluitende vogels maar het ruikt een stuk minder fris.

Het laatste stukje fiets ik langs de jachthaven, al die boten glimmen in het water. Ik zou hier echt langer willen fietsen mar dan doemt de instelling al op waar ik werk. Ik sla af en zwaai naar de man op de hoek die daar woont. ik ken hem net maar hij zwaait altijd en ik zwaai terug. Dit alles in twintig minuten tijd.

De weg naar huis is natuurlijk omgekeerd maar toch een ander verhaal. Mijn hoofd is vol, ik ben moe en wil met gierende banden naar huis waar ik van lief een kop koffie krijg. De vogels hoor ik in de verte, kleuren zijn minder helder. Op de golfbaan is het druk en ik moet oppassen voor plotseling opdoemende golfkarretjes. Bij de brug zijn rondhangende jongeren bij mooi weer. Als het een beetje wil kan ik binnen een kwartier thuis zijn. Op naar de koffie!
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.