Hendrik van Brederode # 6.233 van 365

Bij de kerk in Vianen staat dit bronzen beeld van Hendrik van Brederode ( 1531 – 1568), heer van Vianen, burggraaf ( adelijke titel die hoger is dan baron) van Utrecht en de leider van de opstand tegen de Spanjaarden in de tachtigjarige oorlog. Van Brederode werd ook wel de grote Geus genoemd.

Op http://members.home.nl/tettero/ZuidHolland/Brederode.htm kunt u zijn verhaal lezen. Kik kan het zelf niet beter kwaken.

Het beeld van Brederode is in 1997 gemaakt door Paulus Reinhard (1929), een Nederlandse beeldhouwer.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van het beeld.

Groetjes Kuh Wak

 
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.