Daendelshuis in Hattem # 6.260 van 365

Dit is 1 van de mooiste panden in de oude binnenstad van Hattem. Helaas staat het wat weggestopt achter een groot hek. Dat maakte het pixelen wel lastig.

Het grootste deel van het Daendelshuis is al in 1618 gebouwd.  De naam heeft het huis te danken aan Herman Willem Daendels. Hij is in 1762 in Hattem geboren.  Zijn vader had een bestuurlijke functie in Hattem en had daar ook een steenbakkerij in de uiterwaarden van de IJssel. Herman Willem Daendels was van 1807 tot 1810 gouveneur-generaal ( de hoogste baas)  in Nederlands- Indië. Daarna ging hij naar de Nederlandse Goudkunst ( nu Ghana) waar hij in 1818 overleed.

Zijn weduwe Aleida van Vlierden heeft daarna in het Daendelshuis in Hattem gewoond.

In 1964 is het gebouw gerestaureerd.

Sinds 1970 is het Daendelshuis een rijksmonument.

Het pand heeft nu de bestemming horeca. Momenteel staat het te huur. Zie https://www.fundainbusiness.nl/horeca/gelderland/object-86436297/  . Daar kunt u ook de binnenkant van het pand bekijken.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van dit mooie gebouw.

groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.