Stadhuis van Hattem # 6.262 van 365

Zoals u op de pixel kunt zien, heb ik niet altijd stralend mooi weer op mijn uitjes. Op de dag dat ik in Hattem was. regende het vrijwel de hele dag door. Soms wat zachter, maar meestal wat harder. Vandaar de druppels op de pixel.

Het stadhuis in Hattem is in de 16e eeuw gebouwd. Wanneer precies is onduidelijk. In 1619 vond de 1e verbouwing plaats. In 1770 en 1871 waren er ook verbouwingen. De waag heeft ook in het gebouw gezeten.

Sinds 1970 is het oude stadhuis een rijksmonument.

Later is het stadhuis uitgebreid met een extra vleugel. Het misstaat een beetje, maar je moet wat als je ruimtegebrek hebt en je als gemeente wel in het oude stadhuis wil blijven werken.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van het stadhuis in Hattem.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.