Kikkers in Concert in Hattem # 6.263 van 365

Deze ( ontzettend leuke) beeldengroep kwam ik tegen in de gracht rondom het oude deel van Hattem.  Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik er nog een paar pixels van.

Beeldhouwgroep Beernink (nu Beeldhouwersgilde Hattem e.o.) heeft de natuurstenen kikkers gemaakt. De kikkers geven al sinds 1999 een concert. Er staat een dirigent voor het orkest, er is een kikkerkoor en er zijn kikkers die instrumenten bespelen. Op de kant en op een aantal plompenbladen zitten toeschouwers.  Het orkest is gemaakt ter ere van het 100 jarig bestaan van de Christelijke muziekvereniging Hattem in 1999 en Hattem zelf bestond in dat jaar 700 jaar.

Helaas vinden vandalen het orkest waarschijnlijk niet zo leuk. Er zijn al regelmatig kikkers vernield. Gelukkig is de beeldengroep vorig jaar weer helemaal opgeknapt. De makers van de kikkers en de muziekvereniging houden de boel rondom het beeld schoon.

Groetjes Kuh Wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.