Het Hooge Huis in Hattem # 6.266 van 365

Dit grote gele huis staat aan de rand van het historische deel van Hattem. Ik sta in de theekoepel op de Verkentoren en kijk vandaar naar het Hooge Huis. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van het huis.

Het Hooge Huis is in 1580 gebouwd op de plek waar vroeger het kasteel van Hattem stond. In de 17e en 18e eeuw is het huis uitgebreid en gerenoveerd. Bij het huis hoorde ook een koetshuis, een huis voor de koetsier/tuinman, een grote siertuin en een moestuin.

Het pand werd  bewoond door voorname Hattemers zoals de schrijver en politicus Jacob van Lennep, baron Willem van Haersholte en baron van Ittersum. 

Van 1925 tot 1987 deed het pand dienst als Groene Kruisgebouw. Het Groene Kruis was een landelijke vereniging voor wijkverpleging. De organisatie zat door het hele land. Tegenwoordig zijn ze opgegaan in de thuiszorgorganisaties. 

In 1988 zijn er 7 appartementen voor ouderen in het Hooge Huis gemaakt.

Sinds 1970 is het Hooge huis een rijksmonument.

Groetjes Kuh Wak
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.