Musea in Hattem # 6.267 van 365

In Hattem zijn een paar musea. Vanwege dat het zondag was op de dag dat ik in Hattem was, kon ik niet het Bakkerijmuseum bezoeken. Dat was jammer, maar helaas. Ik heb er wel wat pixels van de buitenkant gemaakt. Op https://www.bakkerijmuseum.nl/ kunt u meer lezen over het bakkerijmuseum.

Ik was wel in een ander museum. Dat heet het Voermanmuseum en het AntonPieckmuseum. Het museum zit in 2 oude woonboerderijen met daartussen een binnentuin. Beide musea zijn leuk om te bezoeken. In het Voermanmuseum kunt u de oude Verkadeplaatsjes zien uit die albums die je kreeg bij Verkade. De plaatjes moest je dan verzamelen tijdens het boodschappen doen.  Voerman senior was bevriend met een Verkademan en ze kwamen regelmatig in Hattem. Voerman senior is getrouwd met Anna Verkade. Uit dat huwelijk kwam zoon Jan en die heeft de Verkadeplaatjes gemaakt met tekeningen van dieren en planten erop. Er zijn in totaal 25 albums gemaakt.

Op https://www.voermanmuseumhattem.nl/ kunt u alle informatie lezen over het Voermanmuseum. Het museumpand is een rijksmonument.

Achter het Voermanmuseum is het Anton Pieckmuseum. Anton Pieck ( 1895 – 1987) heeft geen directe band met Hattem, maar hij vond de oude binnenstad wel heel erg goed bij zijn werk passen, vandaar dat het museum in Hattem is. Meneer Pieck wilde verder niet dat bezoekers van het museum na een bezoek langs zijn huis zouden komen. Het museum mocht daarom niet in zijn woonplaats Overveen ( bij Haarlem) komen. In 1984 heeft Anton Pieck het museum zelf geopend.

Op https://www.antonpieckmuseum.nl/ is alles te lezen over dit museum. Ik vond het een erg leuk museum. Heel vrolijk. De inrichting van het gebouw is ook mooi.

Op www.facebook.com/eendkuhwak kunt u mijn andere pixels zien van de musea.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.