De zalmvisser # 6.287 van 365

Vlakbij de Dalempoort in Gorinchem staat dit beeld.  Het staat op een muur tussen de stad en de uiterwaarden van de Merwede.  Dat was vroeger het gebied waar op riviervis ( oa zalm) werd gejaagd. Het beeld is aangeboden door scheepswerf Damen aan de gemeente Gorinchem ter gelegenheid van haar 600-jarig bestaan als stad in 1992.  Damen is een groot bedrijf dat veel werkgelegenheid biedt aan de gemeente Gorinchem. Dit jaar hebben ze wel voor het eerst sinds lange tijd verlies geleden.

Het beeld van de zalmvisser is gemaakt door Marcus van Ravenszwaaij ( 1925 – 2003), een in Gorinchem geboren kunstenaar.  Vooral tussen 1955-1975 werd Marcus beschouwd als de stadsbeeldhouwer van Gorinchem. Op http://www.uniquesculptures.nl/ is meer van zijn werk te zien. Er staan heel veel beelden van zijn hand in Nederland.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.