Ouder251/365

Al meer dan 25 jaar werk ik met ouderen. Nog steeds doe ik dat met hart en ziel en veel plezier. Hoewel er veel ellende is, valt er toch veel te lachen.

Nu mijn ouders ouder worden, zie ik  het anders. Dichtbij, heel dichtbij. Zien hoe hun zelfstandigheid en mobiliteit afneemt. Het toenemen van kwaaltjes. Zien hoe ze wanhopig grip op het leven willen houden, terwijl het als zand door de vingers glipt.

Ik sta aan de zijlijn en kijk. Wanneer mag ik helpen. Wanneer moet ik ingrijpen. Zorgen om het zorgen. Slapeloze nachten heb ik ervan.

Gisteren hebben m’n zus en ik elkaar gesproken. Allebei zien we hetzelfde. Samen 1 lijn. Zus werkt in de thuiszorg en ziet ook veel. Dat maakt het er niet makkelijker op. Wij weten en zien veel te veel.
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.