Gymnasium van Delft # 6.309 van 365

Elke oude stad heeft een gymnasium gehad. Delft dus ook. Onderwijs volgen op het gymnasium was alleen te betalen voor rijke mensen. De arme inteliggente kinderen moesten naar de HBS. Niet dat het onderwijs daar slecht was, maar er werd geen les gegeven in Latijns en Grieks en dat maakt van een gymnasium een gymnasium.

Het gymnasium is in 1890 gebouwd naar een ontwerp van de gemeente-architect C.J. de Bruyn Kops.

Vanwege de mammoetwet van 1968 moest het gymnasium samen gaan met andere onderwijssoorten. Daardoor kwam het gebouw van het gymnasium leeg te staan. De gemeente Delft ging het gebouw gebruiken voor de ambtenaren van de afdeling stadsontwikkeling.

Het gebouw is een rijksmonument.

Nu zitten er kantoren en appartementen in.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat detailpixels van het gymnasium van Delft.

Groetjes Kuh wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.