Nep in Delft # 6.310 van 365

Delft had vroeger stadsmuren. Delft heeft nu nog steeds een stadsmuur. Tenminste dat dacht ik……. Maar deze is dus nep. Stom he?

Zoals elke oude stad met stadsrechten had Ddlft stadsmuren om de stad te beschermen tegen indringers en om de mogelijkheid te creëren om tol te heffen aan iedereen die 1 van de poorten in de stasmuur wilden passeren.  Delft heeft 8 stadspoorten gehad. De stadsmuur en poorten zijn in de 15e eeuw gebouwd. In de 19e eeuw zijn ze vrijwel allemaal gesloopt. De stad werd te groot om binnen de muren te blijven en er kwam steeds meer verkeer dat maar lastig door de poorten kon.

Van de loude muur en poorten is alleen de Oostpoort nog over en die  heb ik niet voor u gepixeld, omdat ik er niet in de buurt was. U houdt het van mij tegoed. Gelukkig heb ik wel de Bagijnetoren gepixeld. Die zal ik nog eens delen op www.facebook.com/eendkuhwak.

De muur op de pixel is een nepmuur. Het herinnert alleen maar aan de oude stadsmuur van Delft.  Boven de nepmuur zijn appartementen gebouwd.

Is dit verhaal nou een gevalletje nepnieuws?

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.