Heilig Hartbeeld in Oudenbosch # 6.315 van 365

In Oudenbosch is het Christelijk geloof sterk aanwezig in het historische deel van het stadje.

Op onze wandeling troffen wij dit metershoge Heilig Hartbeeld aan op de stoep van de Bernaertstraat. Het beeld is in 1922 geplaats en het heeft achter zich Romeins aandoende muren en daar weer achter ligt een grote Rooms-Katholieke begraafplaats. Het geheel is sinds 2002 een rijksmonument. Het witte beeld is van natuursteen gemaakt.

Het heilig Hartbeeld is gemaakt door de Eindhovense beeldhouwer J. Custers. het stelt Jezus Chriustus voor die de mensen zegent. Op het beeld is het vlammendheilig hart te zien van Jezus.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van dit beeld.

Groetjes Kuh Wak

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.