De Puit en het dikkopje in Oudenbosch # 6.318 van 365

De Puit? U ziet een kikker toch? Ik ga het uitleggen.

Oudenbosch ligt in Noord-Brabant en daar wordt carnaval gevierd. En bij carnaval horen andere benamingen voor alledaagse zaken. En puit is dus een andere naam voor de kikker.  De puit op de pixel zit op een waterput en het geheel symboliseert het feit dat de Puit vlak voor carnaval uit de waterput komt en dan voor 4 dagen de macht in Oudenbosch overneemt.

De kikker is gemaakt door Léon Vermunt ( 1952), een Nederlandse kunstenaar met een eigen bronsgieterij.  Op https://leonvermunt.nl/ is meer te zien van zijn werk.

Het beeld is onthuld op 25 februari 1995. 2 dagen voor het carnaval begon.

Op 27 februari 2017 is er een 2e puit geplaatst op dit plein. Dit maal is eht een dikkopje, symbool voor het jeugdcarnaval in Oudenbosch. Het dikkopje is ook gemaakt door Léon Vermunt. De dikkop is 1 meter hoog en weegt 75 kilo.

Op http://www.puitenol.nl/carnavalsclubs.html is alles te lezen over het vieren van carnaval in Oudenbosch. Een hele leuke site vol met kikkers.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog meer pixels van de Puit in Oudenbosch.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.