Kapel van het Saint Louis internaat # 6.325 van 365

Gisteren liet ik u al een deel van het Saint Louis instituut zien. Vandaag krijgt u de achterkant van dat gebouw, het Saint Louisplein en daarachter de kapel van het oude klooster van de Broeders van Oudenbosch zien.

De kapel werd in 1865 en 1866 gebouwd. Broeder Florschütz was tekenleraar en heeft het ontwerp gemaakt. De kapel is gebaseerd op het ontwerp van de Sint Pietersbasiliek in Rome, in Vaticaanstad. Zoals u wellicht begrijpt is dat voor mij te ver weg om voor u te gaan pixelen.

De kapel oogt op de pixel niet zo groot maar het is toch 45 meter diep. ik ben er voor u in geweest.

Sinds 1973 is de kapel een rijksmonument.

In 2008 is de kapel overgedragen aan Stichting Behoud Cultureel Erfgoed Saint Louis die het gebouw moet gaan beheren en behouden voor de toekomst. De gebouwen rondom het Saint Louisplein werden en worden tot woningen omgebouwd. De kapel was daar veels te mooi voor, vandaar dat die in zijn huidige staat behouden moet blijven.

In 2012 werd de laatste kerkdienst gehouden in de kapel. Nu worden er concerten, exposities en andere culturele en sociale evenementen gehouden.  Door de verhuur of het vragen van toegangsgeld kan de stichting onderhoud plegen aan de kapel.

Momenteel wordt de kapel gerestaureerd. De provincie heeft daar 4,5 miljoen euro voor vrijgemaakt.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van de oude kapel. Ook van de binnenkant.

Groetjes Kuh Wak




2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.