Plastic walvis in Utrecht # 6.329 van 365

Vlakbij het centraal station van Utrecht( bij Tivoli Vredenburg)  staat  sinds januari 2019 een walvis in het water.

Hij/zij is niet gevaarlijk,  want het is een kunstwerk gemaakt van plastic. De makers, de Amerikaanse Studio KCA, willen met het werk aandacht vragen voor de problemen van plastic soep in de oceaan. De kunstwalvis reist daarvoor de hele wereld over en is naar Utrecht gekomen dankzij de inspanningen van de universiteit Utrecht. Marleen van Rijswick, hoogleraar Europees en nationaal waterrecht en programmaleider van het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law,  is de initiatiefneemster. De Universiteit Utrecht doet veel onderzoek naar de oorzaken en schadelijke gevolgen van de plastic soep.

De walvis is ruim 11 meter hoog en heet Skycraper. Het is gemaakt van 5 ton blauw en wit plastic afval dat in 4 maanden tijd is verzameld van de kusten van Hawaii, New York en Zeebrugge.

Zoals dat gaat met kunst heeft de walvis fans en haters. Ik behoor tot de 1e categorie.

In de 3e week van september gaat de walvis naar Azië verhuizen. Voordat Skycraper naar Utrecht kwam stond het in Brugge. Daar is de wereldreis begonnen.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de walvis.

Op http://studiokca.com/ is meer te lezen over studio KCA, een combinatie van rchitectuur en design.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.