De Lasonderkerk in Enschede # 6.340 van 365

Deze groene kerk staat aan de rand van de wijk Roombeek, vlakbij het Rijksmuseum Twente.  De kerk is groen, omdat het meedoet aan het keurmerk Groene kerk. Hierdoor let de kerk op duurzaamheid in de gebouwen, maar ook in de activiteiten die er worden georgansieerd.  Op https://www.groenekerken.nl/ kunt u meer lezen over dit initiatief. Meedoen met uw kerk kan ook. Moet u wel een kerk hebben uiteraard…..

De Lasonderkerk in Enschede is gebouwd in 1927 naar een ontwerp van de architecten Theo en Jan Stuivenberg. De naam komt van een zeer vermogende textielfabrikant uit Enschede.

Sinds 1999 is de kerk een rijksmonument.

Ook dit gebouw heeft schade opgelopen bij de vuurwerkramp in 2000. De meeste ramen ( met daarin zeer bijzonder glas in lood) waren kapot, maar die zijn gelukkig goed gerestaureerd.

In 2010 is de kerk grondig gerestaureerd en is er een modern zalencentrum achter de kerk bijgebouwd. Die ruimte is te huur voor allerlei evenementen. Met deze inkomsten wordt de kerk onderhouden.

Op https://ngkenschede.nl/kunt u alle informatie lezen over de gemeente waar de kerk bij hoort, de Nederlandse Gereformeerde kerk. Zij hebben ongeveer 800 leden. In de kerkzaal is ruimte voor ongeveer 500 mensen.  De wekelijkse diensten zijn om 09.30 uur.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog meer pixels van deze mooie kerk.
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.