Elke week 258/365

Elke week heb ik hem aan de telefoon. Ik zeg mijn naam en nodig hem uit om naar de dagbesteding te komen. Hij zegt dan meestal dat hij zich niet goed voelt en niet zal komen.

In het begin was dit het hele gesprek, elke week komt er meer gespreksstof bij. Ik vraag hoe het gaat en meneer wordt steeds spraakzamer. Hij vertelt wat hij doet en wie hem helpt. Aan het het einde van het gesprek bedankt hij me voor het telefoontje.

We hebben elkaar nog nooit gezien tot de dag dat hij vertelt zich goed te voelen en zal komen lunchen. Ik ben gewoon een beetje nerveus. Ik vraag een collega of hij meneer kent. Dat doet hij en vangt meneer op en brengt hem naar de tafel. We schudden elkaar de hand en het is of we elkaar al jaren kennen. Dhr eet met smaak en vertelt van alles. Na de lunch vertrekt hij en bedankt weer uitvoering.

De volgende week komt hij niet, voelt zich niet goed. Tja, beetje teleurgesteld was ik wel eerlijk gezegd. We praten nog een tijdje. Meneer zegt elje week weer uit te kijken naar mijn telefoontje. Daar doe ik het ook voor, blij ga ik aan het werk.
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.