Molen Nooit Gedacht in Arnemuiden # 6.357 van 365

Arnemuiden is een dorpje  in de gemeente Middelburg op Walcheren in Zeeland. Er wonen ongeveer 5000 inwoners in dit  ( voormalige) vissersdorp. Het dorp staat bekend als zeer gelovig en er wordt nog steeds klederdracht gedragen.  De naam Arnemuiden komt van het riviertje de Arne die nu niet meer bestaat.

Molen Nooit Gedacht is gebouwd  in 1981 als vervanging voor de molen Nooit  Gedacht uit 1736 die afbrandde in 1977. Hoewel, de molen is eigenlijk een Duitse stellingmolen uit 1896. Molenmaker Medendorp haalde de molen in 1979 uit Duitsland en bouwde het in Arnemuiden om tot een grondzeiler. oftewel de wieken draaien vlak boven de grond. De doorsnede van de wieken is 23 meter. De molen is draai- en maalvaardig. Molen Nooit Gedacht is eigendom van de gemeente Middelburg en  wordt draaiende gehouden door een vrijwillige molenaar. De molen is doorgaans elke zaterdag open tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Sinds 1966 is de molen een rijksmonument. Hoe kan dat nou bij een molen die in 1981 is gebouwd?? De vorige molen die op deze plek stond was een rijksmonument en de nieuwe molen heeft de status mogen overnemen.  De oude molen was gebouwd in 1736.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van de molen.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.