De gereformeerde gemeente in Elspeet # 6.359 van 365

Deze kerk staat in het kleine plaatsje Elspeet, onderdeel van de gemeente Nunspeet. Het ligt aan de noordkant van de provincie Gelderland. Er wonen ruim 4000 mensen in Elspeet. Omdat het dorp erg gelovig is, is er ruimte voor meerdere kerken. Deze kerk is daar 1 van.

De gereformeerde kerk is in 1919 in gebruik genomen. In 1976 en 1993 moest de kerk vergroot worden vanwege een groeiend ledenaantal. In 2010 was er een grote renovatie aan de buitenkant van de kerk en in 2012 is er een nieuw orgel gekomen. Dat orgel is door een kerklid geschonken aan de kerk.

De wekelijkse diensten zijn elke zondag om 10.oo uur en om 18.30 uur.

De kerk heeft geen monumentale status.

Vanwege de zondagsrust was de website van de kerk vandaag niet te bezoeken/niet online. Mocht u de site willen bekijken dan is dit het adres: www.gergeminfo.nl

Ik las op het wereldwijde web ook een deel van een interessant artikel over een scheuring binnen de gereformeerde kerk in Elspeet. Omdat het Reformatorisch dagblad ook een zondagsrust houdt, heb ik het hele artikel niet kunnen lezen.

Voor volgende week heb ik nog een mooie kerk in Elspeet voor u. Dat verhaal ga ik maar op een andere dag schrijven ivm de zondagsrust in Elspeet.

Aanvulling gemaakt op de maandagochtend: De kerk heeft ongeveer 1000 leden en daar zit een stijgende lijn in.

Zie https://www.gergeminfo.nl/gemeenten/nederland/barneveld/elspeet.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van deze kerk.

Groetjes Kuh Wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.