Vrijheid 261/365

Een cliënt verteld over haar leven ls schippers vrouw. Haar man die stuurman was kon niet zwemmen dus deed zij zelf het zware werk aan dek. Er kwamen kinderen en altijd dacht ze na over de vrasg: als man over boord zou vallen, wat doe je dan? Blijf ik bij de kinderen of spring ik mijn man achterna? Leven met angst.

De kinderen werden groot en het huwelijk was niet goed. Zij gingen scheiden. Mevrouw kocht zelf een boot en noemde deze Liberty, vrijheid! Mevrouw genoot weer van haar leven. Ging er op uit, alleen of met vriendinnen.

Tot nu… Haar lichaam en geheugen laat haar in de steek. Mevrouw heeft zorg nodig. Ook nu gaat ze op stap met haar kinderen, toch is het anders.

Mevrouw stopt met vertellen en kijkt mij aan. En jij, vraagt ze, leef jij het vrije leven dat je wilt? Deze vraag overvalt me. Dit zeg ik ook tegen haar. Denk er maar over na kind, zegt ze. Doe er je voordeel mee.

Deze vraag laat me nog niet los, wat is vrijheid voor mij en leef ik echt mijn vrije leven?
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.