Wachtkamer 262/365

Het is maandagavond en we zitten in de wachtkamer van de huisartsenpost in het ziekenhuis. Mijn schoonmoeder is al een paar dagen niet in orde. Ze heeft pijn en wil niets. Lief en ik besluiten dat het zo niet langer kan en grijpen in. Schoonmoeder laat het over haar heen komen en gaat mee. Omdat ze niet lang kan zitten, wisselt ze staan, zitten en lopen af terwijl we wachten.

Ik voel de spanning bij haar en ook bij alle anderen die daar zitten. Een bezorgde moeder wacht op haar zoon. Als hij opgelucht naar buiten komt zie ik haar ontspannen. Een jongen wordt naar binnen geroepen. Zijn vriendin ondersteund hem. Hoewel hij bijna niet kan lopen van de pijn hebben ze de grootste lol. Een ouder paar zit stilletjes naast elkaar. Bij de vrouw glijden de tranen langs haar wangen. Een jongentje van een jaar of tien wordt in een rolstoel binnen gereden door zijn moeder. Hij heeft een dikke voet, voetbal zicht zijn moeder als ze gaat zitten. een kleine baby wordt binnengedragen, je kan zien dat het ziek is. Huilerig en knal rode wangen.

Eindelijk mogen wij naar binnen. Schoonmoeder wordt onderzocht door een jonge arts die veel humor heeft. Zij neemt de tijd, overlegt met een collega en een diagnose wordt gesteld. Harder dan ik haar de laatste tijd heb zien lopen, verlaat schoonmoeder de ruimte. Lief neemt haar mee de auto in terwijl ik nog naar de apotheek ga om de medicatie op te halen. Daar duurt het erg lang. Tijdens het wachten hoor ik een man luidkeels telefoneren. Hij spreekt blijkbaar een voice mail in. Hij laat iemand weten dat de afspraak van die avond niet door kan gaan omdat zijn vrouw door een bij gestoken is. Hij eindigt zijn verhaal dat hij zo snel mogelijk een andere afspraak wil omdat hij wel toe is aan een massage. Na het verbreken van de verbinding ziet hij starende gezichten met hier en daar een grijns. Fysiotherapie, mompelt hij. Tja….

Ik had mijn avond ook anders gezien. RTL boulevard met een kop koffie. Toch ben ik blij dat we deze keuze gemaakt hebben. Nu maar hopen op beterschap.
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.