Peacefull Warrior in Venlo # 7.7 van 365

Aan de rand van de Maas in Venlo staat dit grote beeld van de Peacefull Warrior. Het beeld is gemaakt door Rik van Rijswick ( Tegelen, 1972).

De wens van de kunstenaar is dat er over de hele wereld vreedzame krijgers komen te staan.  Hun boodschap is immers universeel, namelijk “Stop, tot hier en niet verder”. Overal waar ze nodig zijn, kunnen de krijgersworden ingezet  om zo doelen te ondersteunen. De krijgers kunnen ter plekke gebouwd worden  met de daar voorhanden zijnde materialen.

De Vreedzame Krijger geeft de eigen strijd aan met betrekking tot het goede en kwade. Het tegenhouden van mensen die je grenzen overschrijden en het bewaken van je persoonlijke vrijheid en je eigen unieke ik. Het roept op om in tijden van spanning op je plek te blijven staan en eens goed door te ademen en tot rust te komen.

De krijgers maken deel uit van de Wachters. Meer daarover is te lezen en te zien op https://rikvanrijswick.nl/wachters/ Daar is ook meer werk van Rik van Rijswick te zien.

Sinds 2013 stond de krijger aan de Maas in Venlo. De gemeente huurde het beeld. In 2015 verdween het beeld vanwege financiële problemen van de gemeente Venlo.  De krijger verhuisde naar Beesel (tussen venlo en Roermond in) .Veel inwoners van Venlo wilden het beeld graag weer terug. Dat gebeurde uiteindelijk in 2018 toen de carnavalsvereniging Jocus ( van de haan) het beeld aan de stad schonk ter ere van de 176e verjaardag van de vereniging. 176? Ja, dat is immers 17 x 11 en dat is een feestelijke gebeurtenis in carnavalsland.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik er meer pixels van.

Als het donker is, wordt de vreedzame krijger verlicht.

groetjes Kuh Wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.