Stttttt # 7.10 van 365

Gisteren liet ik u de Venlose Köpkes zien van Ger Janssen.  Vandaag ziet u een groter beeld van hem. Dit beeld staat ook bij de oude Dominicanenkerk, maar nu niet bij de zijgevel, maar bij de voordeur van de oude kerk.

Het beeld heet “Zoek de stilte die bezielt” en het staat sinds 1997 op het Dominicanerplein voor de kerk. Het bronzen beeld stelt een Dominicaner monnik voor die het welbekende stiltegebaar maakt.  Warom het beeld zo heet , lijkt mij wel duidelijk met een kerk achter het beeld.

Wat dit beeld bijzonder maakt is dat er een bier is vernoemd naar dit beeld, het Venloos Paeterke Triepel. Ik heb totaal geen verstand van bier, maar het is dus een donker bier met een alcoholpercentage tussen de 7 en 10% en het is gebrouwen door de eigenaar van een cafe bij het plein. De brouwer heeft een voorliefde voor de oude trapistenbieren die in kloosters werd gemaakt. De brouwer heeft van Ger Janssen toestemming gekregen om het beeld van de Dominicaner monnik als embleem te gebruiken. Op http://www.cafedeklep.nl/ is meer te lezen over dit café.

Morgen vertel ik meer over de Dominicanerkerk.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van dit leuke Venlosebeeld.

Groetjes Kuh Wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.