Reizigers in Venlo # 7.13 van 365

Op het station van Venlo zijn dagelijks veel reizigers te vinden. Op het stationsplein zijn ook veel reizigers. De meeste komen op hun bestemming aan, sommige niet.

Ik ben met die laatste categorie op de pixel gegaan. Deze reizigers staan al sinds 1958 op de trappen bij het station. Toen werd het station van Venlo na een renovatie heropend. Het beeld was een cadeau aan de NS van de gemeente Venlo, de Kamer van Koophandel en een aantal fabrieken uit Noord-Limburg.

Ze zijn gemaakt doorbeeldhouwer  Piet Killaars ( 1922 – 2015, Tegelen). Hij zegt dat de beeldengroep een man voorstelt die naar zijn werk gaat, een oudere vrouw die de markt bezoekt en een jong meisje dat op haar geliefde wacht. De reizigers staan met de rug naar elkaar toen en bewegen allemaal een andere kant op.

De reizigers en de rechthoekige sokkel zijn  grof gehakt uit moezelkalksteen.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van deze reizigers.

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.