De Johanneskerk in Laren # 7.18 van 365

Zelf sta ik een beetje waterig op de pixel, maar de kerk is goed in beeld. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van deze kerk.

De Johanneskerk in Laren is een Nederlands hervormde kerk en maakt deel uit van de PKN ( Protestantse Kerk Nederland).  De oorspronklijke kerk is omstreeks 1521 gebouwd. De kerk was eerst katholiek, maar het is na de reformatie een protestantse kerk geworden. Er zijn diverse verbouwingen geweest en een deel van de kerk is verdwenen.

De kerk is sinds 1970 een rijksmonument.

Tot 2004 is de kerk in gebruik geweest. Nu worden er alleen nog speciale dienstengehouden, zoals rouwen en trouwen en de zomerochtenddiensten. Ook worden er lezingen en concerten gegeven in de kerk.

Groetjes Kuh wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.