Mooi gebouw in Laren # 7.21 van 365

In dit mooie gebouw zit een speelgoedwinkel van een keten die nu failliet is. Het gebouw heeft veel meer winkels in zich gehad. Zo was er in 1917 de Larense kunsthandel “Villa Mauve”in gevestigd. In 1928 zat het Verkeershuis van de Larensche Vereeniging voor Vreemdelingenverkeer in het huis. Daarna was het Frits Voskuil die hier zijn fotozaak had en nog later kwam “Oom Frits”, het speelgoedhuis. Deze werd opgevolgd door Bart Smit en daarna dus de intertoys.

Over het huis is verder niet veel bekend. Het is vermoedelijk (deels) gebouwd in de 16e eeuw.

Op de gevel zit een gevelsteen met daarop een driemaster. Waarom? Zeer waarschijnlijk alleen voor de sier, want Laren ligt toch echt niet aan zee.

Het gebouw ligt in het van rijkswege beschermde dorpsgezicht van Laren.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van het huis.

Groetjes Kuh Wak
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.