Wilde Zwanen in Laren # 7.26 van 365

Voor het Singermueum in Laren staan deze 3 zwanen, gemaakt van aluminium.  Mevrouw Anna Singer-Burgh heeft de zwanen in 1958 geschonken aan de gemeente Laren ivm  haar tachtigste verjaardag in dat jaar. De zwanen verwijzen naar de naam van de villa van het echtpaar Singer. Tegenwoordig hoort die villa bij het  Singer museum.

De Nederlandse beeldhouwer Kees Schrikker ( 1898 – 1993) kreeg de opdracht om een ontwerp te maken voor mevrouw Singer. Hij schreef toen een wedstrijd uit voor zijn beeldhouwklas op de Gooise Academie. Mirjam Verhoeff en Piem Koehler wonnen die wedstijd. Zij maakten wassen beelden van zwanen en die werdenv ervolgens van aluminium gemaakt. De zwanen verwijzen naar de reislust van mevrouw Anna Singer en haar man, schilder William Singer.

Zij zijn in Amerika geboren en vertrokken later naar Parijs. William Singer was fan van Mauve en door zijn werk is de familie Singer naar Laren gekomen. Daar gingen ze in de villa Wild Swans wonen. Na een paar jaar vertrokken ze alweer, nu naar  Noorwegen. Haar man schilderde lustig verder en ze verzamelde veel kunst van diverse schilders. Die kunst kwam onder andere in het Singer Laren terecht, William Singer overleed in 1943 en Anna richtte in 1956 het Singer Laren museum op. In de villa Wild Swans. Er kwam ook een concert/theaterzaal in het gebouw, omdat Anna piano speelde. Daar zijn nog steeds regelmatig concerten en voorstellingen.

Op https://www.singerlaren.nl/nl/home/ is meer te lezen over het museum.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog een pixel van de zwanen en ook een paar van het museum.

Groetjes KuhWak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.