Amigo in Doesburg # 7.42 van 365

Dit beeldje heeft een wel heel bijzonder verhaal. Het is namelijk de opvolger van een in 2018 gestolen paardenbeeld dat eerder op deze plek stond. De maker van dat beeld is de kunstenaar Theo Renirie uit Doesburg. Een paar dagen  geleden heb ik een beeld van hem laten zien. Zie: www.365dagenproject.nl/2019/11/11/oma-kleinkind-7-38-365/

Theo Renirie is in april 2019 overleden en heeft geen replica  van het gestolen beeld kunnen maken. De gemeente Doesburg wilde echter wel graag een nieuw paardenbeeld bij de Gasthuiskerk. Daar werd vroeger namelijk de paardenmarkt gehouden.

Daarom werd aan kunstenares Rini Dado gevraagd om een nieuw beeld te maken. Ditmaal is het een liggend paard geworden. het paard van Theo stond. Amigo is op 4 april 2019 onthuld, een jaar na het overlijden van Theo Renirie.

Op http://www.rinidado.com/nl/index.htm is meer werk van Rini Dado te zien.  De IJsselmeermin die op de vismarkt in Doesburg staat heeft zij ook gemaakt. Zie: https://www.365dagenproject.nl/2019/11/04/ijsselmeermin-7-32-365/

Groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.