Nieuwe Apostolische kerk in Doesburg # 7.44 van 365

Soms is de achterkant van een kerk interessanter dan de voorkant. Vandaar deze pixel bij mijn verhaal van vandaag, Andere pixels van de kerk kunt u zien op www.facebook.com/eendkuhwak .

De kerk op de pixel is de Nieuwe Apostolische Kerk.

Het gebouw staat op de plek van de oude synagoge van Doesburg. Die is zwaar beschadigd geraakt aan eht einde van de 2e wereldoorlog bij een bombardement. Daardoor en doordat vrijwel alle joodse Doesburgers zijn omgekomen in die periode, is de synagoge gesloopt. In 1959 is de apostolische kerk gebouwd en geopend.

De kerk heeft geen monumentale status.

In deze kerk zijn 2 diensten per week. Op de zondagmorgen om 10 uur en op de woensdagavond 20.00 uur.

Op https://www.nak-nl.org/ is alles te lezen over de apostolische kerk in Nederland. Het geloven binnen deze kerk is neit in een paar zinnen uit  te leggen. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuw-Apostolische_Kerk_(kerkgenootschap) als u geinteresseerd bent. Het is een heel verhaal.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.