Meisje spelend met hond in Zoetermeer # 7.54 van 365

In het (deels overdekte) en zeer ruim bemeten stadshart van Zoetermeer kwam ik dit lieve bronzen beeld tegen.

Het beeld is sinds 1990 te zien in het winkelcentrum van Zoetermeer. Het beeld is geschonken door een aantal  pensioenfondsen ter gelegenheid van de ingebruikneming van de tweede fase Stadshart. Dat gebied bestaat uit 2 lagen. De begane grond is voor de winkels en hun klanten en de laag daaronder is voor het laden en lossen en is er een parkeergarage. Boven de winkels zijn appartementen gemaakt.

Het beeld is gemaakt door Evert den Hartog ( 1949), een Nederlandse beeldhouwer. Hij heeft veel dierenbeelden gemaakt en ook zijn dochter Eline heeft hij regelmatig als model gebruikt.

Het beeld stelt een liggend meisje voor, dat samen met haar hondje met een bal aan het spelen is. Ze liggen, los van elkaar, op het natuurstenen muurtje rondom een trap naar de parkeergarage onder het winkelcentrum.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik meer pixels van dit beeld.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.