Het gezin in Culemborg # 7.62 van 365

Vlakbij 1 van de oude stadsmuren in Culemborg staat sinds 1968 dit bijzondere beeld. Ik dacht eerst dat het een oorlogsmonument was, maar dat is dus niet zo.

Het stenen beeld stelt een gezin voor en het is gemaakt door Gerard Overeem ( 1949), een Nederlandse beeldhouwer. Hij heeft na zijn kunststudie in een steenhouwerij voor ( onder andere) grafstenen gewerkt. Dit deed hij omdat hij het ambacht van steenhouwen wilde leren en niet alleen het kunstzinnig bewerken van de steen. Daarna werkte hij bij de monumentenzorg.

Het beeld van het gezin is geplaatst ter gelegenheid van het 650 jarig bestaan van de stad Culemborg in 1968.

Op http://www.culemborgzoalshetwas.nl/hetgezin.html staat een leuk verhaal ( met een paar odue foto’s) over de reden van het maken van het beeld.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de plek waar het beeld staat, tussen de oude stadsmuur en de gracht in.

Groetjes Kuh wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.