DO-Cember: Interview met Gelukplukster

Gelukplukster Adrie:
Ze blogte ongeveer twee jaar op deze site en vertelde over haar dagelijkse bezigheden. Over het volgen van een opleiding, het starten van een eigen onderneming, haar werk, hobby’s en de mensen om haar heen. Na 267 blogs besloot ze te stoppen. Lees hieronder over het project van ‘Gelukplukster’ en haar overwegingen.

“Ik ben Adrie, inmiddels 49 jaar, getrouwd en ik werk in de zorg. Ik ben een kei in mezelf wegcijferen, zorgen voor anderen staat voorop. Ik ben graag creatief bezig met o.a.: schrijven, haken, tekenen, bakken en koken. Ik sta niet graag op de voorgrond.”

Waarom jouw 365 project?
Ik lees graag de Flow en las daar een keer een artikel over 365 dagen projecten. Ik was er heel benieuwd naar. Tijdens het lezen van het artikel, schoten er heel veel projecten en ideeën door mijn hoofd. Uiteindelijk heb ik wel nagedacht of ik het wel zou kunnen en of ik het mijn gedachten en de gebeurtenissen uit mijn leven wel wilde delen met anderen.“

Wat was jouw doel?
“Tegen anderen zeg ik vaak: ‘Wees lief voor jezelf’ of ‘Zorg goed voor jezelf’. Maar doe ik dat zelf wel? Een paar jaar geleden heb ik een burn-out gehad. Daar heb ik veel van geleerd en toch val ik af en toe weer terug in een bepaald patroon. Door te schrijven kom ik vaak tot goede inzichten.”

Hoe is het gegaan?
In het begin ging het heel soepel, niet dagelijks, maar toch regelmatig. Daarna sloeg de twijfel toe… Is het wel goed, leuk, lezen mensen dit, wat vinden ze ervan? Halverwege ben ik ook een keer gestopt. Toch heb ik het weer opgepakt, omdat ik het toch fijn vind om te schrijven.”

“Eenmaal bezig kreeg ik op de gekste momenten inspiratie. Zo heb ik sinds die tijd altijd een notitieboekje bij me. En de keer dat ik een hele lieve e-mail kreeg van iemand die al mijn stukjes had gelezen en ze heel herkenbaar vond. Dat betekende heel veel voor mij! Ik twijfelde namelijk of mensen het wel leuk zouden vinden. Dat hield mij wel heel erg bezig.”

Geleerd
Op een gegeven moment zag ik dat ik in juli 2017 was begonnen en drong het tot me door dat het wel een lang project aan het worden was. Soms voelt het ook fijn om iets los te laten. En dus ben ik gestopt, het is goed zo, voor mij.”

“Door te schrijven en hiermee tot inzicht komen, is voor mij het allerbelangrijkste in mijn project geweest. De reis duurt voort! Ik heb geleerd dat ik er mag zijn en mezelf meer mag laten zien. Eenmaal uit mijn comfortzone gestapt ging alles veel makkelijker en merkte ik, dat ik veel meer in mij heb dan ik dacht. Dit maakte me veel daadkrachtiger. Nu ga ik veel zelfverzekerder door het leven.”

“Op mijn vraag: zorg ik wel goed voor mezelf? Kan ik nu echt wel volmondig JA zeggen. Gezond en ongezond is in balans. Ik heb werk dat nu echt leuk is. Ik heb de liefste lief die er bestaat. Familie en vrienden om ons heen. Ik sta midden in het leven, heb ups en downs, geniet met volle teugen. Het allerbelangrijkste voor mij is wel dat ik super trots ben op mezelf, sterker nog, ik ben van mezelf gaan houden! Dat heeft mij kracht gegeven om stralend in het leven te staan.”

Wat zou je tegen je lezers willen zeggen?
“Mijn energie ga ik nu steken in andere dingen. Ik ben bezig brood te leren bakken, maak heerlijke stoofpotjes en droom over grote dromen. Wie weet wat uit mag komen.

En mocht je twijfelen om een project te beginnen? Gewoon doen!

Ik dank een ieder die mijn stukjes heeft gelezen. Schrijven doe ik met plezier, alleen hier zal ik het
niet meer doen. Ik wens jullie heel veel geluk, warmte en liefde.”

Liefs Adrie xxx

 

Link naar project gelukplukster

Foto: privé collectie van gelukplukster: “De foto is genomen op een mooi plekje in Nederland waar ik graag mag komen. Het is heerlijk rustig daar. Ik wordt altijd blij van de boten die daar liggen. Ik vraag mezelf dan af, waar ze straks naar toe gaan. Er is altijd beweging, ook in mijn leven. Waar wil ik heen, waar ga ik naar toe?”
5

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

5

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.