Tot slot 365 (366) dagen Ver-legen en ontspullen

Wat kan er in een jaar toch veel gebeuren.
2019 was voor ons zeker wel een goed jaar. Een nieuw neefje! <3 , veel liefde en gezelligheid. Kampioen met mijn volleybalteam! Onze jongste kampioen met haar team en enkele prijzen bij het paardrijden. Mooi schooladvies voor het VO van de oudste en ze weet ook al naar welke school ze wil gaan! Mijn ouders 50 jaar getrouwd en met de hele familie heerlijk een lang weekend weg op een super leuke camping! Vakantie in Zeeland, paardrijden, een hele hete zomer (maar liever dát, dan een natte zomer!). Een super leuke auto gekocht!

Maar ook: de oudste die een halfjaar lang niet kon sporten ivm ontstoken groeischijven en de jongste die haar arm brak door een val van de trap. Zeker overheerst het goede gevoel wanneer ik terug kijk op 2019!

Project
En dan mijn project.  Eigenlijk was ik al een beetje begonnen met wegdoen en opruimen. Ik hecht waarde aan spullen en dan meestal emotionele waarde. Kinderboeken van vroeger die ik veelvuldig had gelezen. Ze gaven me vroeger een goed gevoel en uren leesplezier. Cadeautjes die ik had gekregen van anderen. Of dit nu mensen zijn uit vervlogen tijden of mensen zijn die ik nog steeds graag zie, dat maakt niet uit. Maar dat iemand dit voor mij had uitgezocht… <3

En in deze consumptie maatschappij, had ik mezelf er toch zeker ook regelmatig op betrapt, dat ik te snel dingen kocht: oh dat is handig voor… Oh wie weet heb ik dat ooit nodig. En ook af en toe: laat ik er meteen 2 kopen voor wanneer er 1 kapot gaat (zucht…)

Maar onze wereld is langzaam-aan stuk aan het gaan. Biologisch eten doen wij al zoveel mogelijk. En Ja, we hebben ook kringloop-spullen/ marktplaats in ons huis staan die we gebruiken. Minder vlees eten: daar let ik zeker ook op! Afval scheiden: zoveel mogelijk!

En toen vroeg iemand mij: “Ga je zelf eigenlijk ook nog een project doen?” En toen dacht ik: “waarom eigenlijk ook niet” Eigenlijk was het een beetje in een opwelling. En daar waar ik voorzichtig begon (manlief had veel twijfels of we wel 365 dingen weg zouden kunnen doen), vloog het er vervolgens soms met bakken tegelijk eruit!
De kringloop werd mijn beste vriend en ik hoop dat ze veel hebben kunnen verkopen en dat andere mensen er blij van zijn geworden!

Eigenlijk was het gewoon een eitje dit project. En naarmate de tijd verstreek werd het eigenlijk alleen maar makkelijker om spullen weg te doen. De waarde ervan is voor mij anders geworden. Daar waar de kerstkaarten van vorig jaar in mijn project weg zijn gegaan, ik ze vaak een jaar (of langer!) bewaarde, zijn ze dit jaar al in de kliko verdwenen, zonder project. Gewoon huppetee weg!
Ook werden we (allemaal!) voorzichtiger met het aanschaffen van spullen. En dat zorgde ervoor dat onze spaarrekening makkelijker groeide. Uiteraard hebben we ook spullen aangeschaft. Maar veel meer op een bedachtzame manier. Hebben we het nodig, vinden we het leuk en welke willen we dan precies.
Met kerst mochten de kids 1 wat groter cadeau kiezen: ze wisten niets te vragen! Uiteraard hebben ze wel iets moois gekregen 🙂

Erg leuk vond ik ook mijn verjaardag. Veel ‘gebruiksvoorwerpen’ (bloemen, een pot om cake te maken, dat soort dingen) en 1 vriendin had als verjaardagscadeau een donatie gedaan voor een goed doel! Wauw!

Wanneer ik door mijn project blader zie ik ‘mijn’ en ‘onze’ spullen. Zo eigen en van ons, terwijl ze weg zijn. Maar er is niets dat ik ondertussen heb gemist. Mijn huis voelt alleen maar prettiger.

Mooi: Mijn oude zadel dat is weggegaan en de turntrainster die via marktplaats van ons een turnpakje had gekocht voor een meisje die het zelf niet kon betalen.

Ik ben nog niet klaar, maar ik ga niet verder in project vorm. Gewoon af en toe bijwerken. Dingen anders neerzetten. Een model woning hoeft het niet te worden. Graag blijft het ook ‘eigen’ en graag ook mét tweedehandsspulletjes erbij. Mijn nieuwe project wordt een foto project en dan zal af en toe ook mijn huis voorbij komen.

Hieronder nog even de foto’s van de spullen die naar de kringloop zijn gegaan:

Januari

20190202_133549

Februari

20190302_092714-300x225

Maart:

Overzicht maart

Overzicht april

20190502_093121

Overzicht mei

20190531_140213

Overzicht juni en juli

20190713_140753

Overzicht Augustus, september en half oktober

20191112_114221

Stukje oktober, november en half december

20191227_132230

En daarnaast natuurlijk ook veel spullen weggegooid, weggeven, verkocht via Marktplaats of in de kledingcontainer gedaan. Ook zijn een paar spullen naar de ROVA gebracht (vuilstort). En zijn er 2 kasten verdwenen uit mijn huis! Nou ja, de tweede wordt morgen opgehaald hihi.

Ik ben een tevreden mens. Happy New Year!
5

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

5

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.