De 7 snippen in Helmond # 7. 92 van 365

Dit kunstwerk staat  sinds 1998 in de tuin voor het stadskantoor.

De bronzen vogels zijn gemaakt door Evert den Hartog ( 1949), een Nederlandse beeldhouwer. Hij heeft heel veel dieren en meisjes vereeuwigd in brons. Bijvoorbeeld deze: https://www.365dagenproject.nl/2019/11/27/meisje-spelend-hond-zoetermeer-7-54-365/ . Op https://www.evertdenhartog.nl/ is meer te zien van zijn werk.

De 7 snippen zijn een prijs die de gemeente Helmond heeft gewonnen vanwege goed finacncieel functioneren. De prijs is uitgereikt door de Bank Nederlandse Gemeenten. Dat is al sinds 1914 een bank speciaal voor de publieke sector. De bank financieert vooral maatschappelijke projecten. De Nederlandse staat is voor de helft eigenaar van deze bank De andere helft is eigendom van gemeenten en provincies.

Of de snippen verwijzen naar de oude briefjes van 100 gulden heb ik niet kunnen achterhalen, maar dat denk ik wel.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van dit beeld.

groetjes Kuh Wak
2

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

2

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.