All2gether in Helmond # 7.90 van 365

Deze mooie kerk kwam ik tegen in het centrum van Helmond. Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van het gebouw.

De kerk is in 1847-1848 gebouwd naar ontwerp van A. van Veggel. Het is een waterstaatskerk, oftewel de kerk is gebouwd met financiële steun vanuit de Nederlandse staat. Het diende als vervanging van de kerkgebouwen die tijdens de reformatie door de protestanten van de katholieken zijn afgepakt.  Diegene die na verloop avn tijd het kerkgebouw gebruikte, mochten het blijven gebruiken. Voor de katholieken werd een nieuw kerkgebouw gebouwd. Soms kwam eht voor dat de protestanten een kerk terug gaven aan de katholieken. Dan konden de protestanten een waterstaatskerk laten bouwen. Zo gebeurde het in Helmond. Daar gingen de hervormden in deze kerk hun diensten houden. Dat duurde tot 1963, toen gingen zij naar een nieuw gebouw. De oude kerk werd verhuurd aan verschillende organisaties.

Het gebouw is een rijksmonument.

In 2007 kwam er een advocatenkantoor in de kerk.

Op https://www.all2getherhelmond.nl/ is alles te lezen over de organisatie die nu de kerk gebruikt. Zij bieden dagbesteding aan mensen met een lichte lichamelijke of verstandelijke beperking.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.