365 dagen LICHT #26

Op een heel erg vroege morgen (tja, wat wil je na een nacht, een dag, weer een nacht en nog een halve dag in bed) ging me alweer een LICHTje op. Nu over psalm 23 ‘De Heer is mijn herder’. Een van de psalmen, die ik in mijn hoofd zing als ik onrustig van m’n ene zij op m’n andere draai, tijdens een migraine aanval.

Vaak gebruik ik ondersteunend pepermuntolie, die ik inadem vanaf m’n handen, of vanaf een geursteentje op het plankje naast m’n bed, of vanuit een diffuser (en dan ook nog met rustgevende lavendelolie). Ik blijf dan altijd hangen bij ‘Hij zalft mijn hoofd met olie’. Die morgen, toen ik (alweer) de pepermuntolie nodig had, kwam het vervolg bij me binnen: Heil en goedertierenheid zullen mij volgen. Met die oude woorden zing ik het. Een van de 23 betekenissen (hé….23!!) die ik vond op mijnwoordenboek.nl is genezing! Naast al mijn  gebeden om genezing, om draagkracht, heb ik ook al anderhalf jaar onbewust gebeden, tijdens mijn onrustig heen en weer draaien.

Bijzonder! En die goedertierenheid? Compassie, genade, mildheid!  Bekende woorden, die ik ook de laatste anderhalf jaar heb mogen leren toepassen op mezelf. Zelfcompassie! Liever zijn voor mezelf!   Wat komt het allemaal weer mooi bij elkaar. Daar kan ik wel een aanval op teren! Hoewel ik er vanuit ga, dat ik met m’n nieuwe prikken daar zeker minder last van ga hebben! Maandag is het zover!!

 
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.