365 dagen LICHT #27

Wat een verrassing dat ik gisteren bij mijn vondst op mijnwoordenboek.nl, op zoek naar de betekenis van heil als nummer 1 tegen kwam: AVE!

1)Ave 2) Baat 3) Behoud 4) Geestelijk welzijn 5) Geluk 6) Geluk bij een ongeluk 7) Genezing 8) Groet 9) Indonesische groet 10) Nut 11) Overwinningsgroet 12) Redding 13) Salus 14) Saluut 15) Salve 16) Slamat 17) Toevlucht 18) Troost 19) Verlossing 20) Voordeel 21) Voorspoed 22) Weldaad 23) Welvaart

Hoe bijzonder, dat de naam van een hele verre voormoeder, Ave Slinx, die leefde in 1295 en in Brugge woonde, een naam had die Heil betekent! Genezing! Geluk! Nu snap ik ook waarom AVE een groet is, waarom AVE een gebed is. Een gebed om genezing! Het geeft nog weer een diepere betekenis aan het encaustic(schilderen met bijenwas)schilderij AVE, wat ik maakte met als ondergrond een kopie van een AveActeDetail (2)belastingkroniek uit 1295, waarin ze aangeslagen wordt voor 3 penningen.

En het past ook weer zo mooi bij m’n kastanjeboom van eergisteren: geworteld en gegrondvest in de liefde van Christus!  En bij m’n onbewuste gebed van gisteren.

Ik ga vandaag eens even heel bewust, stevig op mijn voeten staan en me helemaal lekker uitstrekken! Doe je mee?

 
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.