Rode kastelen in Helmond # 7.94 van 365

Als je vanaf het station Helmond binnenloopt, valt direct dit grote rode kasteel op. Dat vraagt om een verhaal vond ik.

Sinds september 2019 staat dit rode kasteel in Helmond. Het is een startpunt van de route vanaf het station naar het centrum van Helmond. De gemeente Helmond heeft namelijk op alle bewegwijzeringspalen een miniatuur rood kasteeltje laten plaatsen. Zo kan de toerist simpelweg de palen volgen waar een kasteel op staat. De borden hoeven zo niet gelezen te worden. Uiteraard doen wij dat altijd wel, want lang leve de bewegwijzeringsborden in een stad waar je vreemd bent.

De rode kastelen zijn gemaakt door het deisgnbureau GBO uit Helmond.

De route start bij het grote kasteel. Daar staat een korte uitleg op. “Welkom in Helmond. Op zoek naar het centrum? Volg de kastelen”, staat er. Daaronder zien we twee symbolen: een blauw kasteel en een gele tas. Wil je gaan winkelen, dan volg je de kasteeltjes met een gele ‘tas-sticker’. Voor het kasteel, kijk je uit naar palen waar een blauwe ‘kasteel-sticker’ op geplakt is. Ik ben de blauwe stickers gaan volgen.

Ik vind het een ontzettend leuk initiatief.

Groetjes Kuh Wak
3

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

3

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.