De kasteelpoort in Helmond # 7.96 van 365

Om bij het kasteel van Helmond te komen moet je onder deze poort door. Dan denk je dat de poort ook wel een rijke geschiedenis zou hebben. Nou, mooi niet dus.

Toen het kasteel in 1921 eigendom werd van de gemeente Helmond werden er veel bijgebouwen gesloopt.  Ook de oude kasteelpoort verdween helaas. Aan de andere kant van het kasteel staat de poort waar ik mee op de pixel ben gegaan.

Het gebouw is in het begin van de 19e eeuw gebouwd. Het was eerst een huis, maar het werd in 1894 omgebouwd tot school. De gemeente Helmond werd in 1919 eigenaar van het schoolgebouw dat toen leeg stond. De gemeente maakte in 1922 3 bogen in het gebouw. Zo konden bezoekers de kasteeltuin betreden.

Zo oud is de poort dus niet en de geschiedenis is er vooral 1 van restaurants die steeds failliet gaan en dan start er weer een andere ondernemer die het wel gaat lukken om een goede onderneming op te bouwen. Nu zit https://www.kasteelpoort.nl/ in het pand. Zij schijnen wel succesvol te zijn. En dat is fijn, want het blijft natuurlijk wel een mooi gebouw.

De poort heeft geen monumentale status.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van de kasteelpoort.

Groetjes Kuh Wak
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.