Goddes of flying in Helmond # 7.97 van 365

In de tuin rondom het kasteel van Helmond staan een paar beelden. 1 daarvan is deze en ze heet Goddes of flying, oftewel de godin van het vliegen.

Het bronzen beeld stelt een vrouwenhoofd voor met een helm op. Dat zou je niet zeggen als je het beeld van de achterkant ziet.

Het beeld is gemaakt door Ondrej Zimka ( Bratislava 1975), een Slowaakse beeldhouwer.  Op http://www.ondrej4.sk/ is meer over hem te lezen en is meer van zijn werk te zien.

Goddes of flying staat sinds 2006 in de kasteeltuin.

Het burgemeester  Geukersfonds schonk het beeld aan de gemeente Helmond. Het fonds werd opgericht in 1986, bij het afscheid van Geukers als burgemeester van Helmond. Hij was toen 20 jaar burgemeester geweest. Het fonds werd gevuld met de giften die Geukers en zijn echtgenote bij die gelegenheid kregen. Ze begonnen met 25.000 euro. Elke 3 jaar werd er een uitkering uit het fonds gedaan om Helmonders op cultureel, wetenschappelijk of sportief gebied te ondersteunen. In totaal is er voor meer dan 60.000 euro gedoneerd. Het fonds is in 2006 opgeheven. Van het laatste geld van het fonds is de Goddes of Flying aangekocht.

De oud burgemeester  Jacques Geukers ( 1921) hoeft niet bang te zijn dat hij wordt vergeten. Inmiddels wordt er een groot park in Helmond gerealiseerd dat zijn naam gaat dragen.

Op www.facebook.com/eendkuhwak plaats ik nog wat pixels van dit beeld.

Groetjes Kuh Wak
1

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

1

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.