365 dagen LICHT #32

ZO, ze zitten er in en het was een stuk LICHTer dan ik verwacht had. Ik had een zware middag verwacht, met 2 prikken voor de boeg. Dan zie ik lange dunne naalden, die ik ergens in mijn buik of been moet prikken en dan ik weet niet hoe lang wachten tot alle vloeistof in mijn lijf zit. Ik zag er echt wel tegen op. Ik voelde dat al vanaf zondagmorgen, met van die zenuwachtige kriebels in mijn buik. Gistermorgen had ik gelukkig afleiding tijdens een prachtig piano-koffie-concert- met 20 vingers. Heerlijk genieten was dat, met een vleug heimwee naar vroeger tijden, toen ik samen met vaderlief quatre mains speelde, of met  moederlief. En wat lafototer met schoonzuslief en dochterlief. En heel even deed ik het ook wel eens met zoonlief, maar ik ben benieuwd of hij dat nog wel weet. Hij heeft z’n pianolessen vast verdrongen. Maar goed……die afleiding was er tenminste en ook na de lunch zocht ik mijn afleiding in het schrijven van adressen op verjaardagskaarten. (Lekker vrijwilligerswerkje) En ineens was het 3 uur! En had ik nog niet eens een half uur van te voren de spuiten uit de koelkast gehaald voor een comfortabeler injectie. En daar ging de bel al en was de verpleegkundige die zou helpen met het plaatsen/zetten/prikken er al. En wat was het een eitje! Manlief mocht ze opwarmen in zijn handen terwijl er uitleg gegeven werd. Niks geen lange naalden, echt een prik voor een zo’n anti-zuster als ik.  Gelukkig heb ik een hele grote buik en was er plek genoeg voor 2 prikken. Nu een week geduld! Dan kan het resultaat er al zijn. En het vervolg… voortaan 1 prik per maand. We leven in hoopvolle verwachting en in verwachtingsvolle hoop.

p.s. de foto met de spreuk leende ik van TEAR
4

Vind je dit een leuk bericht? Geef een hartje!

4

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken deze gegevens alleen om eventueel te kunnen reageren op je reactie of vraag, niet voor commerciële doeleinden zoals advertenties. De gegevens worden maximaal 6 maanden bewaard. Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden.